Remember the day when you caught me singing and i was yours for a while


Igår tog vi en trip med klassen till stockholm och bestökte bland annat moderna museet. Där fanns den jätte stora tavlan "Wilhelm tells gåta" av Salvador Dalí. Jag trodde inte den skulle vara så stor som den var! Det var helt otroligt att se den. Som att träffa en kändis som råkar vara döv och stum. Guiden berättade något som jag fann så faschinernade. Man kan nämligen se ett barn födas i tavlan. Om ni tittar på lilltån så kan ni se ett litet foster som börjar ta form, sedan har det utvecklas lite till när ni tittar på knät. Och ett barn börjar ta form i fosterställning i hans vänstra skinka. Ser ni det? Sedan ser ni barnet fött i mannens famn, det ska förmodligen föreställa barnets huvud.
Det här berättade inte guiden men jag tolkar det som att Dalís pappa skulle (i teorin), liksom wilhem tell, sjuta med pilbåge på ett äpple som var på barnets huvud. Wilhelm tell träffade såklart äpplet och inte sin son, men Dalís pappa ser ut att ha skurit upp barnets huvud. Han målade trotts allt tavlan när han vart arg på sin pappa och den heter ju wilhelm tells gåta. Den är så skum och intressant liksom Salvador Dalí själv.
Vi såg också bland annat målningar av picasso. För er som inte besökt morderna museet än, gör det! Om ni tycker om konst såklart.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0